Egen buljong och räkrisotto

Testade att göra egen buljong idag, för första gången (!)
Skalade 500g räkor till risotton så tyckte att det var onödigt att slänga så mycket när man lika gärna kan ha nytta utav allt.
Så i med räkskalen, hackade morötter, gul löl, persilja, lite kryddor - salt,peppar & spiskummin
Olivolja, smör och vatten (ju mer vatten, ju mer buljong)  jag tog så att allt blev täckt av vatten iaf.
Detta ska igentligen stå o koka så länge som det bara går men eftersom jag hade lite brottom så kokade jag under tiden jag gjorde risotton och det räcker gott och väl. bullshit att det ska stå o koka i typ 2 dagar..
Precis innan risotton blev färdig så kokade jag upp det i 2-3 dl buljong, MUMMA!
Risotton kokade jag på Avorio-ris, fräste på hackad gul lök i smör först och sedan i med ris och massa vatten.
TIPS: Ställ en tillbringare med 1liter vatten brevid stekpannan! Det går åt jättemycket !
Blandade i sockerärtor lite gurkmeja, salt & peppar & tillsist persilja och räkor ( häll upp risotton i en serveringsskål och lägg på räkorna så blir dom genom varma av riset ) Lägger man i räkorna i stekpannan blir dom lätt väldigt sega och torra.
(Lägger upp bild på risotton imorgon då blogg.se inte vill ladda upp bilder just nu !)

Inlagda tomater a la Ernst !

Ser ju grymt äckligt ut haha !
Men.. doften är oslagbar !
Gjorde iordning en fin burk från IKEA och tvättade ur den ordentligt. Delade körsbärs tomater och la i dom, hällde på olivolja tills dom täcktes helt. Kryddade med lite salt, peppar, curry (för att det innehåller massa nyttiga kryddor) Piri Piri & tillsist delade vitlöks klyftor :) Toppade med en Lavendel kvist, för att de ska se fint ut , men det ger förhoppningsvis lite sting det med !
Ta hand om er !

HEMMAGJORT GODIS !

-ÄR det godaste, eller hur ?
Det här receptet på wienernougat är också det enklaste någonsin !
Du behöver :
200g choklad , ex marabou. jag köpte eldorados och det blev kanon gott !
200g nougat  (köpte 4 st små bars av nougat)
1 påse mandelflarn - måtta efter smak, jag gillar mandelflarn så jag hade i ganska mycket, ca halva påsen !
Så här gör du :
Koka upp vattenbad
Bryt under tiden choklad och nougat i småbitar
Hacka mandelflarnen
När chokladen har smält lägg i mandeln och rör om ordentligt.
Häll ut smeten på bakplåtspapper i en form.
Ställ in i kyl tills den stelnat !
Detta är nog det som uppskattats mest av det jag bakat i mitt liv haha !
Det gick åt som smör !

PEPPARBIFF

Gjorde egen pepparbiff för ett par dagar sen :)
Blandade ihop en egen pepparblandning av :
Svartpeppar
Rostad vitlökspeppar
Salt
Doppade sedan kanterna på köttet i pepparn och stekte upp !
Till det hade vi pasta och en HIMMELSKT GOD tomatsås från WILLYS, från märket GARANT
Älskar det märket ! det är fräscht, bra kvalitet och stilrent. Alla deras produkter har jag varit jättenöjd med!
Råder alla att smaka deras tomatsåser ! Dom säljs i stor glasburk i olika smaker. Den med vitlök är våran favorit här hemma och har ätit den 3 gånger den här veckan haha ! Den passar till allt! kall som varm. Billig är den också :)

Studenttips !

Vet att många studenter snålar med maten för att hellre lägga pengar på annat.
Men det behövs inte mycket mer än lite fantasi för att få det allra billigaste smaka lika bra som det dyraste!
Häromdagen lagade jag ett bra exempel - Gulaschsoppa !
PÅ BURK. Jag hatar burk mat!! Men FELIX Gulasch går att piffa till så den smakar hemlagat !
Krydda med lite curry , salt och peppar & en klick creme fraiche eller gräddfil !
All burkmats-smak/lukt försvinner och den blir verkligen super god !
Sedan gjorde jag en liten sallad bredvid som jag serverade i små skålar till varje person.
En sallad på bara tomat & gurka men med en ny spännande dressing/vinägrett :
Olivolja
Flädersaft (outspädd)
Salt peppar
Piri piri krydda
Rostad vitlöks peppar
Citronsaft

RSS 2.0